Despre Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi și suculente. Frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se folosește în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

Datorită proprietăților sale curative, este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din istoria umanității.

Se cunosc peste 250 de specii diferite ale plantei Aloe, soiurile avand dimensiuni diferite, incepand de la cativa centimetri si putand atinge si cativa metri.

Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă.

Denumirea de “aloe” provine de la cuvantul arab “aloeh” care inseamna in limba araba “seva cristalina si amara”.

Planta de aloe vera este recunoscută şi sub denumirea de „Planta tuturor bolilor”, datorită multitudinii de afecțiuni pe care le tratează.

În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera. Frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.

In cadrul societatii noastre, frunzele de aloe sunt procesate pentru obtinerea extractului de aloe care se inglobeaza mai apoi in unele din produsele noastre.

Unguentul cu aloe este un produs cu efect protector, analgezic, antibacterial, antifungic, antiviral, datorat acestui extract de aloe.

Produsul nostru nu contine conservanti si coloranti. Are proprietati antiseptice (cu rol de a distruge mucegaiurile, bacteriile, ciupercile si virusurile), cicatrizante, antiinflmatoare, vitaminizante asupra pielii.

Se foloseşte, ca adjuvant, in tratarea afecţiunilor locale ale epidermei: arsuri, taieturi, plăgi infectate, inflamaţii, psoriazis, etc. De asemenea, regenereaza pielea suferinda de insolatii sau dupa realizarea de tatuaje.

Unguentul cu aloe este indicat pentru îngrijirea pielii şi poate fi folosit ca măsură de prim ajutor în diverse leziuni, datorită efectului dezinfectant, hemostatic şi accelerator în procesul de cicatrizare.

Astfel, unguentul cu aloe este eficient împotriva următoarelor afecțiuni: escoriaţii, erupţii cutanate, foliculite, eczeme, ten uscat, dermatite, ulceraţii, psoriazis, arsuri solare, acnee, calmează durerile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi arsurile cauzate de expunerea excesivă la soare, atenuează ridurile, vindecă rapid

tăieturile mici şi zgârieturile, grăbind procesul de regenerare a pielii.

In cadrul societatii noastre, extractul de aloe se foloseste si in Crema de intretinere cu extracte de aloe si galbenele. Efectul deosebit al îmbinării extractelor de aloe si galbenele din aceasta crema ajuta la menţinerea echilibrului hidric al epidermei si conferă emolienta si catifelarea naturala a pielii. Complexul de vitamine din compoziţie regenerează ţesuturile epidermei pe mai multe straturi.

 

Despre arnica

Arnica este o specie de plante din familia Asteraceae (Compositae), cu flori galbene-aurii denumită popular și podbal de munte, carul-pădurilor sau carul-zânelor.

Datorită efectelor sale calmante si antiinflamatorii, Arnica montana (pe numele său științific), este cunoscută de sute de ani, fiind folosită ca plantă medicinală înca din secolul al VI-lea. Arnica este o plantă care creşte la înălţimi de peste o mie de metri, la noi in tara, in special in muntii Apuseni.

Florile, care se folosesc în scop terapeutic, sunt bogate în ulei esențial, dar și în vitamine precum B1, B2, C şi E, în acizi organici, flavonoide, carotenoizi şi săruri minerale.

Florile se recoltează în lunile iunie și iulie, la începutul înfloririi, prin tăierea sau ruperea inflorescențelor.

Arnica are proprietăți dezinfectante, antiinflamatorii și calmante. Stimulează formarea țesuturilor granulare și accelerează procesul de vindecare. Împiedică dezvoltarea bacteriilor și germenilor de la nivelul țesuturilor. De aceea, tratamentul cu arnică este perfect si pentru redarea frumuseții şi elasticității pielii. Principiile active multiple din compoziție recomandă arnica nu numai pentru capacitatea de a reface musculatura intens solicitată, ci și în diverse alte probleme, precum cele circulatorii, articulare și infecțioase. Arnica conţine lactone sesquiterpenice antiinflamatorii, cea mai importantă din punct de vedere medical fiind helenalina. Conţine şi flavonoide care întăresc vasele de sânge.

Arnica are acţiune antiinflamatoare, antiseptică fiind extrem de eficientă în tratamentul vânătăilor, contuziilor sau luxaţiilor şi ameliorarea durerilor reumatice.

Arnica este cunoscuta, mai ales în homeopatie, ca planta „antişoc”. Aceasta întrucât ea absoarbe șocurile apărute în urma unor traumatisme fizice, mai ales dacă este administrată la scurt timp după producerea șocului.

Tinctura obținuta prin macerarea florilor proaspete este folosita atât cu efecte terapeutice (rigiditate articulara, reumatism, dureri musculare, traumatisme fizice, lovituri, vânătăi), cât şi de întreţinere, mai ales pentru persoanele cu o constituție mai fragilă sau care prezintă tendințe accentuate de uscare a pielii.

In continutul produselor noastre, tinctura de arnica se regaseste in cantitatile cele mai mari in:

CREMA DE MASAJ si LOTIUNEA DE MASAJ – adjuvante impotriva durerilor musculare, articulare si osoase.

Datorita conținutului de substanțe active, crema si lotiunea de masaj alină durerile musculare, articulare şi pe cele asociate unor procese inflamatorii, entorse, luxații, contuzii.

Acțiunea antiinflamatoare se mai datorează și prezenței carotenoidelor și a ionilor de mangan. Crema si lotiunea de masaj pot calma durerea provocată de înțepăturile de insecte, dar nu trebuie folosite pe rană deschisă, cum e cazul zgârieturilor, tăieturilor sau iritațiilor.

 

Despre galbenele

Galbenele, cunoscute sub denumirile de rujulita, calinica, filimica, ochi galben au o traditie medicala indelungata in tratarea diferitelor afectiuni, avand nenumarate proprietati terapeutice.
Aceste „flori de aur” au efecte miraculoase atat utilizate sub forma de infuzie pentru uzul intern  (trateaza ulcerul, gastrita), cat si sub forma de tictura, ceai, infuzie sau alifie pentru tratarea unor afectiuni ca micoze, rani purulente, acnee, leucoree, arsuri, leziuni ulceroase ale sanilor, cancerul mamar si al pielii.

Florile de galbenele contin antioxidanti care protejeaza celulele organismului de efectul provocat de stresul oxidativ, reducand astfel riscul de inflamatii in corp. De asemenea, principiile active din galbenele stimuleaza circulatia sangelui la nivelul tesuturilor, ajutand la astfel cicatrizarea si vindecarea ranilor.

Crema de galbenele este un „leac natural”, cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, curata, hidrateaza si tonifica pielea. Efectele sale benefice sunt vizibile in tratarea unor afectiuni ale pielii (eczema, micoze, psoriazis),a hemoraizilor, acneei.