Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi și suculente. Frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se folosește în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

Datorită proprietăților sale curative, este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din istoria umanității.

Se cunosc peste 250 de specii diferite ale plantei Aloe, soiurile avand dimensiuni diferite, incepand de la cativa centimetri si putand atinge si cativa metri.

Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă.

Denumirea de “aloe” provine de la cuvantul arab “aloeh” care inseamna in limba araba “seva cristalina si amara”.

Planta de aloe vera este recunoscută şi sub denumirea de „Planta tuturor bolilor”, datorită multitudinii de afecțiuni pe care le tratează.

În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera. Frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.

In cadrul societatii noastre, frunzele de aloe sunt procesate pentru obtinerea extractului de aloe care se inglobeaza mai apoi in unele din produsele noastre.

Unguentul cu aloe este un produs cu efect protector, analgezic, antibacterial, antifungic, antiviral, datorat acestui extract de aloe.

Produsul nostru nu contine conservanti si coloranti. Are proprietati antiseptice (cu rol de a distruge mucegaiurile, bacteriile, ciupercile si virusurile), cicatrizante, antiinflmatoare, vitaminizante asupra pielii.

Se foloseşte, ca adjuvant, in tratarea afecţiunilor locale ale epidermei: arsuri, taieturi, plăgi infectate, inflamaţii, psoriazis, etc. De asemenea, regenereaza pielea suferinda de insolatii sau dupa realizarea de tatuaje.

Unguentul cu aloe este indicat pentru îngrijirea pielii şi poate fi folosit ca măsură de prim ajutor în diverse leziuni, datorită efectului dezinfectant, hemostatic şi accelerator în procesul de cicatrizare.

Astfel, unguentul cu aloe este eficient împotriva următoarelor afecțiuni: escoriaţii, erupţii cutanate, foliculite, eczeme, ten uscat, dermatite, ulceraţii, psoriazis, arsuri solare, acnee, calmează durerile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi arsurile cauzate de expunerea excesivă la soare, atenuează ridurile, vindecă rapid

tăieturile mici şi zgârieturile, grăbind procesul de regenerare a pielii.

In cadrul societatii noastre, extractul de aloe se foloseste si in Crema de intretinere cu extracte de aloe si galbenele. Efectul deosebit al îmbinării extractelor de aloe si galbenele din aceasta crema ajuta la menţinerea echilibrului hidric al epidermei si conferă emolienta si catifelarea naturala a pielii. Complexul de vitamine din compoziţie regenerează ţesuturile epidermei pe mai multe straturi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *