Galbenele, cunoscute sub denumirile de rujulita, calinica, filimica, ochi galben au o traditie medicala indelungata in tratarea diferitelor afectiuni, avand nenumarate proprietati terapeutice.
Aceste „flori de aur” au efecte miraculoase atat utilizate sub forma de infuzie pentru uzul intern  (trateaza ulcerul, gastrita), cat si sub forma de tictura, ceai, infuzie sau alifie pentru tratarea unor afectiuni ca micoze, rani purulente, acnee, leucoree, arsuri, leziuni ulceroase ale sanilor, cancerul mamar si al pielii.

Florile de galbenele contin antioxidanti care protejeaza celulele organismului de efectul provocat de stresul oxidativ, reducand astfel riscul de inflamatii in corp. De asemenea, principiile active din galbenele stimuleaza circulatia sangelui la nivelul tesuturilor, ajutand la astfel cicatrizarea si vindecarea ranilor.

Crema de galbenele este un „leac natural”, cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, curata, hidrateaza si tonifica pielea. Efectele sale benefice sunt vizibile in tratarea unor afectiuni ale pielii (eczema, micoze, psoriazis),a hemoraizilor, acneei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *